Dyndspringer – softbait teknik til kolde gedder

Dyndspringer – softbait teknik til kolde gedder

1488Der er dage, hvor gedderne nærmest eksploderer i hidsige angreb, når du lister din jig i vandet. Andre gange tager de mere forsigtigt. Jo koldere vandtemperaturen er, jo mere skal gedden spare på krudtet. Derfor kan den store brutale rovfisk faktisk udvise en næsten blid og stilfærdig side af sin madglæde, når kulden sætter ind.

Det gælder det meste af vinteren, men også i høj grad i det tidlige forår. I marts måned kan vejret være mildt, men vandet er stadig koldt.

1509Hvis du er på jagt efter de tunge gedder lige før lukketid, så er der en teknik, du skal kigge lidt på. Dyndspringeren eller slamkryperen, som de svenske ophavsmænd Håkan Fransson og Per Lundgren kalder den, er egentlig blot en magnumstørrelse shad, rigget på en lidt speciel måde – det er mere fisketeknikken, der er afgørende for succes.

De to fiskeguider har udviklet fiskeriet efter sløve og kolde gedder til en kunstart.

Fisketips

Du kan næsten ikke fiske for langsomt med en dyndspringer. Fisker du fra bred i et langsomt flydende åløb, skal du kaste riggen, så den lander umiddelbart uden for sivbæltet på den modsatte bred. Hold stram line og vær opmærksom på eventuelle hug mens agnen synker. Derefter drejer du stangen, så linen danner en vinkel på 45 grader og sænker stangspidsen mod overfladen. Slæb så dyndspringeren 10 – 30 centimeter hen over bunden ved at bevæge stangspidsen. Undervejs laver dyret en sky af slam og mudder, der opløses igen, når du stopper indtagningen. Spin overskydende line op, så du har direkte kontakt til agnen. Lad den hvile et øjeblik og gentag så proceduren. Vær hele tiden opmærksom på fisk, der napper forsigtigt og vær klar til at sætte krogen, når de tager fat.

Teknikken fra båd er stort set den samme. I søen kan det være en smule vanskeligere at bevare linekontrollen, da der sjældent er noget strømpres. Til gengæld kan det være muligt at fiske endnu langsommere her.

Under alle forhold gør kontante stænger og fletliner det lettere at mærke selv de mindste nap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*