Gudenåen – forårstur med gedde og aborre

Gudenåen – forårstur med gedde og aborre

P5030398-copy Var en tur ved Gudenåen i dag. Det blev årets første tur i flyderingen. Målet var gedderne, men det lod ikke til, at de havde forstået min hensigt. Jeg driftede fra Stevnstrup til Motorvejsbroen og lavede desuden en afstikker ind i Det Blinde Løb lige opstrøms for jernbanebroen.

Herinde huggede en gedde på en jerkbait, men sørgede selv for en long distance release. Lidt senere vendte en gedde lige bag min knækstyrede Storm wobler, da den (gedden) fik øje på mine plaskende svømmefødder.

P5030401-copyResten af vejen ned ad Gudenåen forløb relativt begivenhedsløs, indtil en aborre forbarmede sig og huggede på wobleren, der var forsynet med et (i den forbindelse ganske unødigt) wireforfang.

Den fik naturligvis friheden igen, da den var omfattet af særfredningen af aborrer i Gudenå/Randers Fjord systemet. Her er de sortstribede fredet fra den 15. april til den 31. maj.

Gudenåen var fantastisk klarvandet, og bundgrøden og åkanderne var allerede godt på vej op. I løbet af ganske få uger begynder bredfiskeri på åens nederste del (omkring motorvejen) at blive meget vanskelig på grund af vegetationen.

Turen gav, udover aborren, behageligt ømme ben og en våd sok. Noget tyder på, at jeg skal have tjekket mine waders.

Share
Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*