Jigs – Det går ikke uden gummi

Jigs – Det går ikke uden gummi

3362-copy At drage ud i det spirende forår uden gummi er ikke smart. Du går måske glip af nogle enestående muligheder. Hæng på og få en stribe tips, der hjælper dig til at score bedre… altså ved fiskevandet.

Jigs

Jigs er kunstagn, der både er utroligt enkle, men samtidigt rasende effektive. Uanset om de jigges, spinnes regelmæssigt, sænkes langsomt ned, styrtdykker eller bare nusser rundt ved bunden – så fanger de fisk.

Mens mange andre agn eksempelvis er specialdesignede til fiskeri i overfladen, lige under overfladen eller på dybder mellem 3 og 5 meter, så er jiggen universal. Du kan fiske den overalt og fange alle arter af rovfisk (samt en del af de mere fredsommelige) på den.

Når det amerikanske militær eller Hollywood sender Rambo, Arnold og alle de andre topguns på mission i junglen, så behøver heltene ikke at gå sultne i soveposen. Udover et større arsenal af håndgranater, missilsprænghoveder, overlevelsesknive og pumpguns, så har de også et lille udvalg af jigs i rygsækken. Ikke blink, spinnere eller woblere. Nope… de har jigs.

Nu ved du naturligvis lige så godt som jeg, at Rambo ikke gider spilde sit liv på at sidde og pilke med en håndline og en jig, hvis ikke skidtet virker. De har han simpelthen ikke tid til. Verden redder jo ikke sig selv, vel?

Effektiviteten behøver vi altså ikke snakke mere om. Tag I stedet et kig  på nogle af vores mange artikler om jigs, brug søgefeltet, så vælter de frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*