Brunt vand, orangerøde Twin Tails og store Shads

Brunt vand, orangerøde Twin Tails og store Shads

3957-copy

Vi er tilbage efter en uges hektisk fiskeri efter gedde i Värmland. Med i bagagen har vi et par hundrede fotos (efter hårdhændet frasortering), en masse fede oplevelser og nogle nye erfaringer med valg af farve og størrelse på kunstagn.

Da der havde været en heftig snesmeltning i fjeldene var der masser af vand i elvene.

Det betød naturligvis at vandet var temmelig brunt på grund af udvaskningen af humusstoffer fra de svenske skove – men samtidig var det relativt klart.

Der var altså ikke meget svæv i vandet. Det brune vand dæmpede dog lyset en del under vandet, hvilket vi fandt ud af, når vi forsøgte at lave undervandsfotos.

3887-copyVi fandt gedderne på de pladser, hvor vi tidligere har fundet dem i foråret. I søerne var de i bredzonen – og de steder hvor byttefiskene var begyndt at trække op i strømvand, fulgte gedderne lige i hælene. Derfor fiskede vi også en del i de små vandløb, der forbandt søerne.
3939-copyDen første dag startede vi fiskeriet med store jigs i skrappe farver som hot orange, yellow, Fluo Lime og lignende. Store shads på 10 til 14 centimeter i orangerøde farver viste sig hurtigt at fange bedst. Gedde efter gedde klappede tandsættet sammen om vores store G & C shads. Ind imellem prøvede vi andre farver, men det resulterede som regel i at fiskeriet blev lidt langsommere. Der blev ganske enkelt længere mellem huggene.
3896-copyEndnu en gedde er faldet for en stor orangerød G&C Shad. Denne agn blev en af turens absolutte topscorere.
3922-copyPå et tidspunkt blev Ulla træt af at kaste med de store jigs og monterede en lille hot red Twin Tail på en grødesikret offset krog. Jeg havde ikke meget tiltro den relativt lille jig, men det fik jeg, da Ulla fangede dagens største gedde på den og supplerede med adskillige flotte fisk.
3944-copyI de følgende dage fiskede vi en del med Twin Tails, ofte rigget som grødesikrede agn, og de blev ved med at give masser af gedder – især i dagtimerne. Under aftenfiskeriet var store Shads og 15 centimeter lange Curly Tails ofte bedre.
For at gøre en kort historie lang. Gedder elsker store agn, men ind imellem er det ikke dumt at vise dem noget helt andet – især ikke hvis vandet er hårdt fisket.
Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*