Opbevaring af jigs i båd, flydering og fiskevest

Opbevaring af jigs i båd, flydering og fiskevest

4046-copy Du kender sikkert dilemmaet. Du vil gerne have det helt store udvalg af lækre jigs med på fisketuren. Men de farvestrålende gummidyr har lidt for meget temperament til at de kan bo sammen. De kan faktisk heller ikke bo i alle grejbokse. Der er dog masser af muligheder for at pakke dine bløddyr smart alligevel.

Eget værelse med udsigt

Regel nummer et er at jighaler eller softbaits med forskellige farver ikke bør ligge i det samme rum i grejæsken. Farverne kan nemlig smitte af, og snart har hele dit Jigs_1-copyimponerende udvalg af curly tails fået det samme ubestemmelige mix af farver. Gule og grønne agn er særlig slemme til at smitte af. Hvide agn er rigtigt gode til at optage farve. Altså skal de små bæster have hver deres værelse. Jighoveder skal helst heller ikke bo sammen med jigkroppe. Hovederne kan smitte af på kroppene og malingen kan opløses. Altså igen streng karantæne. En gennemsigtig boks gør det let og hurtigt, at spotte lige præcis den nuance du har brug for.

I båden

I en større båd har du som regel god plads. Derfor er der frit slag på alle hylder, så længe du vælger grejbokse, der er ”wormproof.” Det krav kan langt de fleste moderne grejbokse honorere. Finder du billige grejæsker i byggemarkedet eller i supermarkedets afdeling med køkkengrej – kan du risikere at de smelter eller opløses, når du fylder bløddyr i dem.
Køber du bokse af anerkendte mærker, som eksempelvis Plano og lignende er der ingen problemer. Vælg grejbokse, der har mange justeringsmuligheder. Der er nemlig brug for både store og små rum, til alt fra jighoveder til 20 centimeter lange shads eller worms. Mange bådfiskere vælger et racksystem, der har plads til adskillige løse grejbokse.

I waders, gummistøvler eller flydering

Fisker du på en af ovenstående måder har du lidt mindre plads at gøre godt med. Både fiskevesten og flyderingen har plads i lommerne, men ikke ubegrænset. Altså må du vælge et par små grejbokse og pakke netop de agn, du forventer at få brug for på turen. Det bliver bare ret få, da de skal have hver sit rum. Men der er en genvej.

Griplock eller lynlåsposer

Når jeg skal på større udflugter i flyderingen, vælger jeg lynlåsposer. De koster ikke mange håndører og de fylder meget lidt. Derfor kan jeg uden problemer have et kæmpeudvalg af jighaler, jighoveder, offset kroge, dropshot vægte, jigspinners, drennån flåd og meget mere med. Det er let og hurtigt at tjekke indholdet af poserne og lighalerne beholder deres duft, smag og konsistens. Det virker super godt. Det ser ikke nær så tjekket ud som mine bådbokse – men jeg har det hele med.

God tur.