Sådan laver du selv wireforfang til gedde og sandart

Sådan laver du selv wireforfang til gedde og sandart

FB-2009-forside-copy

Rovfisk har ofte skarpe bisser. Det hører ligesom med til pakken. Det ved alle krokodillejægere. Derfor er wireforfang eller lignende nødvendige, hvis du vil have dyrene på land. Du kan købe færdige forfang, men pris og kvalitet er svingende. Men..hey.. no worries, mate. Det er nemlig let at lave dem selv.

Du vælger de bedste materialer og bruger en smule kvalitetstid hjemme ved skrivebordet – og så har du krokodilleforfang til en fornuftig pris.

Du skal bare gøre sådan:

 

43241-copyAlt hvad du behøver for at lave dine egne forfang. Esox Super-7 er en sevenstrand wire, der er superblød. Jeg bruger 24 lb, som er stærk nok til de største gedder, men samtidig tynd og smidig nok til at du ikke skræmmer sandart og aborre væk. Derudover skal du bruge svirvler, blinklåse og en tang til at klippe wire og klemme wirelåse.
43251-copyKlip et stykke wire på 20 til 35 centimeters længde, alt efter
temperament og ambitionsniveau.
43261-copyFør wiren gennem en wirelås i den rigtige størrelse (15 – 28 lb 7-strand). Derefter gennem svirvlen og tilbage gennem wirelåsen. Nogle fiskere foretrækker at lade wiren passere tilbage igen igennem låsen, så der bliver tre lag wire i wirelåsen. Hvis du vælger den løsning skal du vælge wirelåsen et nummer større, men jeg har aldrig haft problemer med mine forfang – og finder det overflødigt.
43291-copyKlem sammen om wirelåsen. Du kan få en specialtang til det brug, men en allround fisketang kan også klare opgaven.
43311-copyGentag proceduren med en blinklås i den anden ende af wiren.
43321-copyFærdigt arbejde. Du er klar til fisketur. Men inden du stikker af, så lav lige en håndfuld. det tager ikke lang til, når du er i gang.
Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*