Lerkenfeld Å, havørred, ninjaer og rapala woblere

Lerkenfeld Å, havørred, ninjaer og rapala woblere


4378-copy

Var ved åen i eftermiddags. Kørte hjemmefra i stille sommerregn, hvilket gav store forhåbninger. Da jeg nåede frem til åen, stoppede regnen, solen brød igennem. Det lovede ikke godt. Temperaturen steg hurtigt, og det var en svedig omgang at kæmpe sig frem gennem den mandshøje bredvegetation. Min tiltro til projektet faldt i takt med den stigende temperatur.

Indianer om natten – Ninja om dagen

Jeg satsede på små flydende Rapala woblere og ninjaadfærd.
4387-copyVandstanden i de Himmerlandske vandløb er katastrofal lav i år, og fiskene er meget sky. Orla Bertram har for nylig berettet om indianerfiskeri i døgnets mørke timer. Det har givet gevinst ved Trend Å. Om dagen er fiskene endnu mere forsigtige. Indianerfiskeri er ikke nok. Derfor sneg jeg mig afsted i buskadset som en fucking ninja – og firede mine små Rapala woblere nedstrøms. Jeg havde ikke fisket ret længe, før den første havørred huggede. Den sprintede på tværs af åen og sprang op i en busk på den modsatte bred. Derefter slap den wobleren, som til gengæld sad fast i en gren. Ikke lige det jeg havde håbet, men det var da en form for interesse.

Masser af havørreder

Derefter gik det hurtigt. Jeg havde kontakt med 4 havørreder i løbet af den næste time. Den største var 50 centimeter og fik den tvivlsomme ære, at blive inviteret med hjem til aftensmaden. Lige nu simrer den i ovnen, sammen med en pakke Hindu Ovnsbakt fiskekrydderi, som jeg havde til overs fra den sidste Norgestur. Så mangler der bare nogle nye kartofler og lidt persillesmør.

Ninja teknik

Sommerfiskene kan sagtens fanges om dagen, men husk det der ninjastuff. Ul-grej, små woblere, diskret påklædning, vandrestøvler eller gummisko (så du ikke fristes til at trampe ud i åen). Ofte er det bedre at fire en flydende wobler ned til fiskenes standpladser – end at kaste.

Share
Etiket:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*