Jerkbaits – Walking the dog

Jerkbaits – Walking the dog

jb-22-copy Der findes mange forskellige former for jerkbaits, og lige så mange forskellige indtagningsteknikker. Grundlaget for de fleste af dem er dog Walking the dog. Denne teknik kendetegnes ved et bevægelsesmønster, hvor en jerkbait kaster sig fra side til side – ligesom en meget dårligt opdraget hund i en snor.

Teknikken kan alt efter agntypen anvendes på overfladen eller dybere i vandet. Du rykker med regelmæssig rytme agnen gennem vandet. Hvert nyt ryk får agnen til at ændre retning. Bevægelsesmønsteret kan forstærkes af et stift forfang. Personlig foretrækker jeg et blødt forfang, da det giver agnene større bevægelsesfrihed. Walking the dog teknikken fungerer til rigtig mange former for jerkbaits. Eksempelvis er den super til Glidin’Rap, Storm Kickin’Stick og til mange former for softbaits og swimbaits. Lunker Citys Whipstick er et godt bud på en soft jerkbait i letvægtsklassen.

Læg mærke til hvor lange pauser de enkelte jerkbaits skal have for at virke mest livlige. Nogle baits løber rigtigt langt ud til siden, før de går i stå. Lad dem stå stille et øjeblik, før du rykker igen og skifter retning på agnen. Flydende og suspending agn dykker ikke mod bunden i pauserne, men holder sig frit svævende. Teknikken virker både på synkende, suspending og flydende agn.

Share
Etiket:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*