Outlaw Baits – jigs, marmelade, julemænd og fjollede hatte

Outlaw Baits – jigs, marmelade, julemænd og fjollede hatte

jeff0607Har du nogensinde tænkt over, hvem det er der producerer de ting, du forbruger. Altså jeg mener… jeg spiser gerne marmelade fra Den Gamle Fabrik. Jeg har en ide om, at fabrikken er et gammelt skævt bindingsværkshus langt ude på landet. Du ved helt derude, hvor man er dus med himlens fugle og skovens vilde bær. Jeg forestiller mig også, at der står en hyggelig gammel hvidhåret bedstemor og rører i de store åbne gryder. Måske skulle jeg bare sige forestillede – for jeg mistede min barnetro, da jeg tastede adressen ind på Google maps.

Når der samtidig florerer rygter på rygter om, at Klovborg ost bliver pakket i Polen, og at Julemanden bor i Holme Olstrup – ja så bliver jeg virkelig bekymret.

Derfor besluttede jeg mig for at tage et kig på producenten, Outlaw Baits. Ifølge mine oplysninger blev de umanerligt appetitlige gummidyr produceret i USA, og firmaet blev drevet af Jeff og Tony, et par hyggelige fiskebumser der holdt meget af bassrige sumpe, fjollede hatte og the big outdoors.

Det lød alt sammen rigtig godt, men jeg besluttede mig for at vende hver en sten, for at se hvad der gemte sig under dem. (Forbrugertip: lad være med at prøve det på de flittigst benyttede lejrpladser langs Rena i Østerdalen:0).

jeff050607Jeg ville til bunds i sagen. Blev Outlaw Baits produceret af udsultede spædbørn i Kina? Gik ejerne i Armani jakkesæt eller hvide kitler? Indgik der dyreforsøg i tests af nye baits? Der var mange spørgsmål, så jeg tog fat i Jeff fra det amerikanske firma, og konfronterede ham med mine mistanker.

Jeg havde godt nok stadig en forårstur til Värmland i erindringen, hvor gedderne rent ud sagt gik bersærk, når de så en Twin Tail, så jeg måtte jo anstændigvis indrømme, at hans agn fangede godt. Men det var jo ikke kun det, sagen handlede om. Jeg ville også vide, om Jeff og Tony havde rent mel i posen.

Heldigvis viste det sig, at Jeff var en rigtig rar og hjælpsom fyr. Han kunne godt nok ikke bekræfte forlydendet om, at Julemanden var flyttet til Holme Olstrup. Til gengæld kunne han forsikre mig om, at alle Outlaw Baits produkter blev produceret af glade velnærede amerikanske arbejdere i Florenc, Oregon.

Her ligger virksomheden nogle få hundrede meter fra den smukke Siuslaw Rivers udløb i Stillehavet. Han kunne ligeledes bekræfte, at han og Tony holdt meget af en bådtur i bassrigt farvand og desuden fiskede laks og steelhead og mange andre fiskearter, så snart lejligheden bød sig.

tony050607For at afkræfte påstanden om Armani suits og hvide kitler, sendte han mig et par billeder af de to ejere på fisketur. Billedet bekræftede også myten om de fjollede hatte. På spørgsmålet om dyreforsøg svarede han mere undvigende. Det viste sig nemlig, at de lokale rovfisk fik lov at smage, før de satte nye jigs i produktion. Jeg kunne til gengæld berolige ham med, at den slags dyreforsøg også var ok efter dansk lovgivning – og at vi ingen restriktioner havde på brugen af fjollede hatte.

Jeg fik lidt af min barnetro igen. Tony og Jeff fra Outlaw Baits var the real deal. Et par glade fiskere, der laver noget de brænder for – og heldigvis noget de er ret gode til.

 

outlawbaits-yellow-650w copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*