Classic Lures – Creek Chub Pikie

Classic Lures – Creek Chub Pikie

lure0001Creek Chub er en af de berømte grejproducenter, der i første halvdel af 1900 tallet satte Great Lakes området i USA på landkortet. I øvrigt sammen med firmaer som Shakespeare, Pflueger og South Bend.

Pikie wobleren, som blev deres største succes, kom til verden i 1920’erne og har siden stået for utallige rekordfisk: Især gedde, musky, laks og store ørreder.

Det mest fantastiske er, at du stadig kan købe den. Materialer og fremstillingsprocesser har ændret sig på 100 år, men Pikie ser stadig ud som dengang – og den lokker stadig store rovfisk.

Herhjemme har den vist sig fantastisk effektiv til gedder. Wobleren har en utroligt langsomt vuggende gang, takket være den leddelte krop. Det er lige det, der skal til for at lokke store gedder. Med høj stangføring og langsom indspinning kan du i øvrigt få den til at vugge af sted med den brede ryg lige under overfladen. Med lav stangføring og lidt hurtigere indspinning dykker den hurtigt.

Arbejdsdybde under kastefiskeri er fra overfladen og ned til 2,1 meter. Under trolling arbejder den sig ned mellem 1,2 – 3,3 meter.

 

lure0002Den karakteristiske ske, der på den gamle træwobler fortæller, at Pikie er fremstillet af CCBC (Creek Chub Bait Company) i Garret.
lure0003Spritny Pikie Wobbler.
lure0005Slægtskabet er dog ikke til at tage fejl af. Materialet på den nye version er plast, men ellers er alt ved det gamle.
Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*