Gedde på flue – hvorfor det?

Gedde på flue – hvorfor det?

imageFor Skandinaviske fluefiskere burde det ikke være svært at finde gode argumenter for at dyrke fluefiskeri efter gedder. Har du svært ved at få øje på dem, vil jeg gerne smide en håndfuld på fluebinderbordet.

Geddefiskeri er storvildtjagt. Der er ikke mange andre former for fluefiskeri, der giver dig så gode muligheder for at få en fisk på 10-15 kilo på fluestangen.

Geddefluer er i sig selv et fortræffeligt argument. Voksne mænd og kvinder får en knagende god undskyldning for at binde kæmpestore fjerkoste, der skal efterligne frøer, salamandre, mus og pundsskaller.

De fleste af os har et geddevand indenfor rækkevidde. I søer, moser, åer, elve og endog i brakvand støder vi på den store rovfisk, som ikke har ændret sig nævneværdigt igennem mange tusinder af år. Nogle af os skal rejse langt for at fange stalling eller rødding, men gedderne – de er lige ved hånden.

Gedden kan – bortset fra fredningstiden der i ferskvand gælder hele april måned, og i brakvand gælder fra den 1. april til den 15 maj – fiskes året rundt.

I den sydlige del af Skandinavien er der mulighed for et spændende vinterfiskeri efter velnærede gedder, i de vandløb, der holder sig isfri.

Har du brug for flere argumenter, så glem det. Og dog… Måske skulle du tage ud til søen en forsommerdag, og trække en stor grøn popperfrø hen langs kanten af åkandebæltet. Når vandet eksploderer, og din flue forsvinder, er jeg helt sikker på, at du forstår meningen.

Share
Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*