Bare endnu en almindelig dag på jobbet

Bare endnu en almindelig dag på jobbet

clip_image0017Ok. Nogle gange går det godt. Men det er sjældent, at det gør det af sig selv. Billedet er et eksempel på det. Søren Flarup er på søen i sin pontonbåd, som i øvrigt bærer det lidt storladne navn Galathea 4. Han fisker med sin friskbundne popperflue, og en ret pæn gedde flænser den væk fra overfladen.

Gedden sætter skruen til, og Søren lægger pres på den. Det får gedden til at tage den vildeste ræsertur hen over vandoverfladen, inden den stikker hovedet under vand og dykker ned mod rankegrøden.

clip_image0021Den slags sker ofte under fiskeri, især når Søren fisker gedder. Det sker knapt så sjældent, at fotografen lige præcis er på det rette sted på det helt rigtige tidspunkt. Det var jeg faktisk den dag. Jeg padlede godt nok rundt i Sørens backup-flydering, der tog vand ind hurtigere end et hygiejnebind i en vandtank. Det betød, at jeg fik vand indenbords i waderne – men til alt lykke betød det også, at jeg kom ned i den helt rigtige vinkel til at få det fede skud med et vidvinkelobjektiv.

På billedet herunder kan du se det hele fra en lidt anden vinkel. Jeg havde nemlig også en fotograf i vandet, sådan hvis gedden skulle løbe den vej. Det gjorde den ikke, men Lasse hev undervandskameraet op over vandlinien og tog billedet, der går bag om billedet. To fotografer, vand overalt (også indenbords), plaskende gedder og skrigende fluehjul. Kaos, men af den fede slags.

Just another day at the office.

NB: Billedet blev brugt i Quick Guiden Muddlers & Poppers, som i øvrigt også er spækket med bindetips til geddefluer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*