Vinter ved put & take søen

Vinter ved put & take søen

1594I en rigtig vinter af den type hvor man kan kælke direkte ud af tagvinduerne og hvor selv de dybeste brønde fryser til is, er der selvfølgelig ikke meget at stille op med en fluestang ved søen. Køb et isbor og et pimpelspö, hvis du løber ind i sådan en.

Tendensen i disse år er dog at vintrene bliver varmere og mere våde. Det er skidt for det meste, men godt for dine muligheder for svinge fluestangen i den koldeste årstid.

Ørreder er vekselvarme væsner. Derfor er deres aktivitet nedsat om vinteren. Du ser den sjældent jage omkring i vandet. Fiskene opholder sig det meste af tiden nær bunden, hvor vandet er varmest på denne årstid. Da fiskene ikke ligefrem går i dvale som nogle pattedyr gør, er de selvfølgelig nødt til at spise lidt – også selv om det er koldt.

Det de oftest lader sig lokke på i vinterens mørke og kulde er enten meget små fluer, der efterligner de naturlige fødeemner eller farvestrålende provokationsfluer, der måske lokker eller måske pirrer fiskenes nysgerrighed eller aggressivitet.

Fiskeriet er ofte bedste sent på dagen, hvilket med de korte dage vil sige fra middag og til solnedgang. Det gælder i særlig grad for for klare og sollyse dage. Når solen når højest på himlen, kan den varme vandet en lille smule, og det kan være nok til at sætte gang i ørreder og deres byttedyr.

Generelt skal der fiskes dybt og langsomt. Synkende liner med fluer med opdrift, som eksempelvis Boobby Fly eller Floating Corixa giver en effektiv og langsom affiskning af bunden. Det samme gør kombinationen flydeline, langt forfang og belastede fluer som Dog Nobblers eller goldheads.

Ovenstående tekst er et uddrag fra Quick Guiden Put & Take fluer 1 – fluefiskeri og fluebinding

Share
Etiket: , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*