Pheasent Tail Nymph

Pheasent Tail Nymph

Pheasent-Tail-NymphI den sidste snes år har jeg haft et lille flytying-emergensy-kit i min fluevest. Det indeholder 10-15 stk. kroge i størrelserne 12-16, lidt kobbertråd og et stykke af en fasankok centerhalefjer. Ingen saks, trådholder, fluestik eller andre unødvendigheder. Hvis jeg dumpede ned på en øde ø med masser af ørredvande, er der kun en ting, jeg ville ønske anderledes – sådan rent fiskemæssigt altså: At der var nogle flere kroge i sættet.

Derefter vil der sikkert være andre behov, som ville gøre sig gældende: Hustru, børn, CD-afspiller og min Fender Stratocaster. For at gøre en lang historie kort: Jeg har en stor tiltro til Frank Sawyers simple Pheasent Tail Nymph, og jeg vil ikke nære den store bekymring ved at miste min velspækkede flueæske til vandenes guder, hvis blot jeg har mit lille katastrofesæt i baghånden. Frank Sawyer, som var opsynsmand ved en af Englands navnkundige kalkstrømme, gav ofte sine nymfer liv og bevægelse, når de var foran fisken. Denne teknik, som blev forfinet af Oliver Kite, kaldes induced take (fremprovokeret hug).

 

Krog: Vådflue/nymfekrog # 10-16

Tråd: Fin kobberwire

Hale: Spidser fra kropsmaterialet

Krop: 3-4 fibre fra fra fasankokkens centerhalefjer. Kan eventuel indfarves i diverse oliven og brunlige nuancer. Der opbygges en kraftig forkrop af kobbertråd og fasanfibre.

Share
Etiket:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*