Micke Lindströms rørfluer

Micke Lindströms rørfluer

MickesEn af de fluebindere, der i særlig grad har været medvirkende til, at der laves hjemmeopskæringer af hårklædte skind – er Michael (Micke) Lindström. Han havde gennem længere tid arbejdet på at finde et godt materiale til at lave lange hårvinger på sine havørred og laksefluer.

Tidligere havde han primært anvendt rævehår, som fungerede rigtig godt – men kunne være vanskeligt at få i en længde, der gjorde det muligt at binde fluer i Sunray Shadow stil.

Alternativerne i form af tempelhund, diverse geder, bøfler og meget andet var enten for kort, for dødt, for vanskeligt tilgængeligt eller slet og ret for… kert. Nogle af materialerne var også på kant med lovgivningen.

EtroerDerfor begyndte Micke at eksperimenter med skindstrips. I første omgang var det fra kanin. Det fungerede rigtig godt, især når han selv skar taperede strimler af skindene.

Det gjorde det muligt at lave vingerne i stort set ubegrænsede længde og få en flue, der havde en flot taperet profil i vandet.

Han fandt dog snart ud af, at mange andre skind fungerede bedre end kanin – grundene til det, kan du læse om i den første artikel i denne serie.

Micke bruger sine fluer til både havørred og laks. En af typerne er en meget simpel flue, der stort set kun består af et plastrør, en sort skindvinge, et par flashfibre og et par jungle cock fjer. Denne flue bruger han som imitation af lampret (sandsynligvis bæklampret), en byttefisk, der betyder rigtig meget for forårsfiskeriet efter havørreder i hans del af Sverige. Micke bor i Umeå i Västerbotten.

Her trækker havørrederne i foråret op i vandløbene for at æde. Det er en adfærd, der minder om de danske grønlænderoptræk, men med lidt andre betingelser. De svenske ørreder søger op i vandløbene, fordi det er her temperaturen hurtigst stiger i foråret. Vandtemperaturen i vandløbene kan i maj nå op på 10 grader, mens der stadig ligger is ude i Den Botniske Bugt. Derfor går store havørreder på ædetogt oppe i elvene, og de æder småfisk – især lampretter, der er på gydevandring på samme tid. Det giver et meget hektisk fiskeri, indtil temperaturen på kysten stiger, og fiskene vender tilbage til de åbne vandmasser igen.

Micke bruger den simple rørflue i en størrelse på 10 til 15 centimeter – en størrelse, der matcher lampretterne. Hvis han vælger mindre fluer, får han ingen fisk. Han har ingen problemer med krogningen, selv om krogen sidder midt på fluen. Havørrederne tager altid lampretterne på midten, og har ofte den lange flue hængende ud af munden på begge sider som et flot sort overskæg.

Desuden fisker han med mange andre rørfluer. Øverst på siden her kan du se en håndfuld af hans originale fluer. De færreste af dem har navne, men alle har fanget fisk. Den mest simple flue fra Mickes hånd består blot af en skindstrimmel bundet ind på et plastrør på 6 millimeters længde med et conehead forrest. Intet andet. Det er en fantastisk igleimitation.

Et af hans bindetips er at binde coneheads ind under vingen. Det placerer vægten en anelse længere tilbage på fluen og hjælper til med at give vingen en lidt højere profil.

Share
Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*