Snedig fluebinder lader insekterne lave det meste af arbejdet

Snedig fluebinder lader insekterne lave det meste af arbejdet

8-juni-fluebinding-choranche-010I dag dumpede der en mail ind fra min ven, fluefisker og fluebinder Preben Petersen. Preben havde læst mit indlæg om husbyggende vårfluelarver, og havde en spændende anderledes måde at binde vårfluelarver på.

Efter at have set billederne af Prebens vårfluelarver må jeg godt nok indrømme, at de er meget mere autentiske end mine, hvilket ikke er så underligt. Han havde nemlig haft eksperthjælp til sine superrealistiske nymfer.

 

7-juni-016Preben skriver: ”Da jeg så artiklen om Husbyggere på vandløbets bund, kom jeg til at tænke på, at du nok ikke har set, hvordan jeg lavede disse fluer for tre år siden, hvor vi var i Chorance i Frankrig. Jeg fiskede ørred i floden La Bourne, som har en god bestand af vårfluer.

Jeg fandt de tomme hylstre fra vårfluelarvernes huse under stenene i floden, tørrede dem, og bandt så en underkrop, hvorpå jeg limede de tomme “huse”, – nemt, enkelt, hurtigt og sjovt”.

Her får du et udvalg af Prebens fotos fra turen til den meget smukke franske flod.

 

8-juni-fluebinding-choranche-003

 

 

 

8-juni-fluebinding-choranche-002

8-juni-fluebinding-choranche-021

 

8-juni-fluebinding-choranche-024floden-la-bourne-0081

Share
Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*