Jigs – Shads, bløde fiskeimitationer

Jigs – Shads, bløde fiskeimitationer

0628-copy Mens Curly Tails minder om slanke bugtende byttedyr, er Shads udformet, så de ligner byttefisk. Den fås naturligvis i et bredt udvalg af farver og størrelser og har en bred og flad halefinne, der plasker livligt i vandet under indtagningen.

Skal du efterligne smelt eller løjer, der svømmer højt i vandet vælger du en Shad, der matcher farvemæssigt. Det vil sige hvid eller sølvfarvet med en mørkere ryg. Derefter monterer du den på et let jighoved og fisker den med høj stangføring.

Skal du ned på bunden og efterligne hork, ferskvandsulk eller kutling vælger du en shad i mørke brune eller oliven nuancer. Monter den på et tungt jighoved og fisk med langsomme nøk af stangen, så jiggen hopper afsted nede i sand eller mudder.

Shads er supereffektive både til langsom og koldt vinterfiskeri, hvor de næsten står stille på bunden – og til livligt sommerfiskeri efter højtgearede rovfisk i søen.

Rigtig mange af de mest populære jigkroppe til vertical jigging er af Shad-typen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*