Jigs – Twisters eller Curly Tails

Jigs – Twisters eller Curly Tails

022-copy Kært barn har mindst to navne. Der er sikkert flere derude. Fakta er, at vi her har fat i den ærketypiske jighale – den minder utrolig meget om et spørgsmålstegn, når den er i hvilestilling. Når du fisker den, kan den ligne alt fra igler, insektlarver og ål til en orm på speed. Den lange hale snor sig livligt bag krogen, og påkalder sig hurtigt opmærksomhed.

Curly Tails var, sammen med Shads, de første jigs, som vandt bred popularitet. I mange år var de to typer de eneste jighaler, der var tilgængelige i Danmark.

Det betyder selvfølgelig, at der er blevet landet tusindvis af aborrer, gedder, sandarter og ørreder på den gode gamle Curly Tail. Især fiskeriet efter de store tunge brakvandsaborrer fik et fantastisk løft, da de første jighaler kom til landet.

Curly Tails fiskes ofte på et traditionelt jighoved, men kan sagtens anvendes på mere komplicerede rigs.

Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*