Swimbaits og Softbaits – nogle behøver hjælp… og andre kan selv

Swimbaits og Softbaits – nogle behøver hjælp… og andre kan selv

softbait

Som lystfiskere må vi hele tiden lære nyt. Lige fra at mestre de nyeste pendulkast med minijigs eller magnumwoblere til at dreje tungen ud i yderpositioner for at udtale nye ord. Engang hed bløde agn altid jigs. Nu kan de hedde meget andet.

Swimbaits og softbaits er navne du ofte støder på. Hvad er det for nogen størrelser, og hvad er forskellen på dem. Begge agn er bastarder. De er opstået som glade gadekryds mellem jigs, woblere og andre kunstagn. Derfor har de mange ting til fælles. Men der er også forskelle.

Softbaits har brug for hjælp

Nogle softbaits har ikke en indbygget kastevægt. Det kan eksempelvis være imitationer af fisk, frøer, salamandere og andre smådyr. De kan naturligvis monteres på et almindeligt jighoved, men det er ofte mere smart at montere dem på en løs krog, og fiske dem med en belastning foran. Eksempelvis i en Carolina- eller Texasrig. Altenativt kan de fiskes i et paternoster- eller tregangsrig – eller efter et bombardaflåd eller lignede. Andre behøver blot et splithagl foran for at fiske effektivt.

Swimbaits kan selv – næsten da

Swimbaits har normalt en indbygget kastevægt og kan være forsynet med en woblerske eller lignende, så de har et indbygget bevægelsesmønster. Softbait og jigs skal helst jigges afsted med rykvise bevægelser af stangspidsen for at få liv. Swimbait kan spinnes ind som en wobler. Du kan selvfølgelig godt jigge en swimbait, men det er altså ikke nødvendigt for at den får et lokkende bevægelsesmønster. Swimbait kombinerer altså jiggens fordele, den bløde bidevenlige krop, med woblerens vrikkende gang og hidsige vibrationer. Tjek vores udvalg af softbaits og swimbaits på shoppen og se videoklippet herunder.

 

 

Share
Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*