Jighoveder og jigs

3293-copy Jighoveder kombinerer krog og belastning i en grødesikret form. Du kan vælge mellem mange forskellige modeller. Nogle er ovale og brede, andre helt runde, og nogle er tilspidsede. De har alle deres fortrin i specielle fiskesituationer.

Først og fremmest er det dog vigtigt at have et udvalg af forskellige vægte. Det kan være en stor fordel at kunne variere hovedvægten på en bestemt størrelse jigkrop, for eksempelvis at kunne fiske på forskellige vanddybder eller under ændrede strømforhold.

Nogle jighoveder er hammerformede og nærmest flade på undersiden, eksempelvis Vibrotail: Det betyder, at jiggen kan parkeres på bunden og blive stående og flagre forførende med halen – mens du venter på, at en lidt for flegmatisk gedde, aborre eller sandart tager sig sammen til at hugge.

Jighoveder til brug med naturlige agnfisk, eksempelvis Fireball teknikker, har ofte en kortere krog, men stadig et stort kroggab.

Du kan også få flydende jighoveder. De har en række anvendelsesmuligheder – eksempelvis i kombination med belastning.

Share
Mærker: ,
Udgivet i Spinnefiskeri

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>