Tag på majfluetur

Tag på majfluetur

clip_image0016Epheremera danica, majfluen, er et totemdyr. Den bærer ganske enkelt en stor del af fluefiskeriets sjæl på sine velformede vinger.

Der er skrevet tusindvis af siders litteratur, der priser dette insekt – og det er måske ikke så mærkeligt.

For det første har majfluen en livscyklus, der er ret fantastisk. For det andet er insektet så stort, så selv ikke fluefiskende stakler lægger mærke til det.

Det er sikkert heller ikke uden betydning, at majfluen klækker og sværmer i netop de måneder, hvor naturen er allermest frodig og grøn.

clip_image0027

Brug derfor lidt af den travle maj måned til at tage på majfluetur. I et normalt år starter klækningerne hen mod maj måneds afslutning. I varme år kan klækningerne starte tidligere, måske allerede fra midten af maj måned. En dag med ringende fisk, skrigende fugle og sværmende majfluer er en rejse ind i fluefiskeriets sjæl.

Ved de engelske kalkstrømme er nogen af de mest kunstfærdige majflueimitationer udviklet. De fleste er fantastisk smukke, men ikke alle er lige anvendelige under praktisk fiskeri.

Irerne har et mere praktisk syn på sagen. Fluer som French Partridge Mayfly er lette at binde, holdbare og særdeles velfangende. I øvrigt bruges naturlige majfluer i stor stil som agn på de irske loughs.

clip_image0036

Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*