Richard Walkers Mayfly Nymph

Richard Walkers Mayfly Nymph

clip_image001Richard Walker var en fantastisk allround fisker, der tog karpemede lige så alvorligt, som han tog fluefiskeriet. Som fluebinder har han bidraget med mange spændende fluer, især til reservoirfiskeri.

 

Hans Mayfly Nymph er en af de bedste imitationer af majfluens undervands-stadie. Walkers observerede, at majfluens nymfe ikke var oliven, som almindelig antaget – men at den snarere havde en bleg creamhvid nuance. Han valgte derfor lys angorauld til kroppen på sin imitation.

 

Fluen er en af de nymfer, jeg nødigt ville undvære i min flueæske – og det gælder faktisk året rundt. Af en eller anden grund fungerer den altid godt som et generelt searching pattern, altså en flue til at afsøge vandet med. Hvis jeg står ved en å eller sø og ikke ser nogen aktivitet, starter jeg ofte fiskeriet med enten denne flue eller en Montana Nymph. Valget afhænger af lysforholdene. Walkers i lyst vejr, Montana i mørkt.

I majfluesæsonen er den naturligvis suveræn.

 

Krog: Langskaftet nymfekrog # 10
Tråd: Brun
Hale: Fibre fra fasankok centerhalefjer
Belastning: Kobber eller ikke blyholdig vægt
Krop: Cream angorauld (eller erstatning) med 2 ringe af fasankok
Rib: Brun bindetråd
Vingekasse: Fibre fra fasankok centerhalefjer
Ben: Spidser fra fasankok centerhalefjer

Share
Etiket: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*