Børsteorme – superagn til alle kystens fisk

Børsteorme – superagn til alle kystens fisk

136a-copy Sandigler eller børsteorme, som de også kaldes, er topagn til de fleste af kystens fisk. Ligesom sandormen lever sandiglen nedgravet i bundlaget. I foråret når ormene forlader bundlaget for at formere sig, samles de i sværme på mange tusinder og svømmer frit i vandet. Det betyder lettilgængelig mad for alle kystens fisk. Fladfisk, torsk og havørred kan være stoppet med børsteorme i perioden fra marts til maj.

Når børsteormene sværmer, kan de let indsamles. De er vanskeligere at grave, da de lever i sand og siltbund, som ikke tørlægges ved lavvande. De kan dog graves på 10-40 centimeter vand. Omkring muslingebanker og i nærheden af havne og sejlrender kan du også finde børsteorme. Børsteorme kan købes i velassorterede sportsbutikker ved kysten. De er lidt dyrere end sandorme, men fanger langt bedre.

Holdbarheden er rigtig god. Børsteorme kan opbevares i et hyttefad eller akvarium med frisk saltvand. En tank med en akvariepumpe på er ideel. Alternativt kan du pakke ormene i en flad bakke med en smule sand eller tørv og stille den i køleskabet. Her kan de holde sig i 1-2 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*