Hornfisk og havørred – på spin og patriotflåd

Hornfisk og havørred – på spin og patriotflåd

223-copy Hornfiskens ankomst til de danske kyster, betyder masser af oplevelser ved både mole og kyst. Sammen med havørreden står den for forårets bedste fiskeoplevelser. Du finder hornfisken på mange af de samme pladser som havørreden. Strømstærke steder, som rev, næs og pynter giver ofte de første fisk. Derefter spreder fiskene sig ud overalt for at gyde og æde sig mætte i tangskove og ålegræsbælter.

Ukompliceret fiskeri med bombardaflåd

Bombardafiskeri er en af de mest enkle og effektive metoder til hornfisk. Alt hvad du behøver er et sæt spinnegrej. Vælg en let spinnestang med et velkørende fastspolehjul. Derudover skal du kun bruge et par bombardaflåd eller patriotflåd, et par svirvler, nogle kroge og agn.

Kroge og agn

Du kan vælge at bruge små trekroge eller en større enkeltkrog, men ofte kroger enkeltkrogen bedst. Som agn kan du bruge friske børsteorme, rejer eller slanke strimler af sild. Sildene fanges lettest i dagligvarebutikkernes køledisk. Alternativt kan du bruge kunstagn som kystfluer eller softbaits.

Sådan laver du en bombarda/patriot rig

Monter patriotflåddet på et stykke line af cirka 50 centimeters længde. Denne line bør have en svirvel i begge ender. I den øverste svirvel binder du hovedlinen fra dit fiskehjul. I den nederste binder du cirka 1,5 meter line med en krog i enden. Denne rig er meget effektiv, fordi flåddet glider frit på den halve meter af linen. Fisken kan tage agnen uden at mærke flåddets vægt, men du har let ved at se og mærke, hvornår du skal give tilslag.

Share
Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*