Vintage-nørd på tidsrejse ved floden

Vintage-nørd på tidsrejse ved floden

gedde0023-4Jeg er blevet vildt optaget af noget, som må være lystfiskeriets svar på tidsrejser… eller eksperimental arkæologi. Altså… jeg tager på fisketur med antikt fiskegrej. Det kan eksempelvis være gamle Pflueger Medallist, eller Hardy fluehjul og tidssvarende splitcane og glasfiberstænger – når det drejer sig om fluefiskeri. I spinne- og baitcasting-afdelingen, er jeg meget begejstret for amerikanske agn, multihjul og stænger fra år 1900 og op til 1960´erne.

I dag var jeg på fisketur med et skønt gammelt grejsæt. Stangen var en Shakespeare Wonderod Baitcasting model på 6 fod (fremstillet i 1963) og hjulet et Shakespeare True Blue (fremstillet i 1951). Jeg fiskede med en Heddon Tadpolly wobbler fra samme epoke.

Den velnærede efterårsgedde, der nappede min Tadpolly ude i strømmen i den jyske flod, gav en fantastisk fight. Med en hidsig gedde på den korte glasfiberstang og multihjul uden avancerede kaste- og fightbremse er det lidt som at forsøge at styre en almindelig herrecykel, der er blevet gejlet med en 1200 kubik motorcykelmotor. Det er et spørgsmål om at hænge på, styre alt med en følsom tommelfinger og ellers bare håbe det bedste. Det er back to basics på den fede måde.

Det gamle grej fungerede heldigvis perfekt og gedden blev håndlandet og genudsat efter en stribe fotos. Skøn dag.

gedde0002Hej! Det går da fint. Heddon wobbleren vrikker utroligt godt, selv ved langsom indspinning. Nu mangler vi bare en gedde.
gedde0007-2Den første gedde hugger fejl, men den næste får fat.
gedde0010Rusketur…
gedde0011-2… og skarpe tænder.
gedde0024Efterårsgedde i flot form.
gedde0025Tak for denne gang.
gedde0032-2Grejsæt med godt 50 år på bagen, og still going strong.
Læs mere om Tadpolly her…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*