Forår i Värmland

Forår i Värmland

varm-3Lasse og jeg tilbragte en uge omkring månedsskiftet i maj/juni i de Värmlandske skogar. Løvet var dybgrønt, vandet lunt, luften næsten tropisk, og gedderne var rent ud sagt eksplosive. Følg med på et floattrip i billeder ned gennem elv, kanaler og søer.

 

 

gmorn

Lasse er udpræget A-menneske… jeg er mindst B eller C. På den anden side set… det er ok at stå op til en dag med fluefiskeri efter gädda.

varm-1Streamside fluebinding. Selvom vi har hundredvis af fluer med hjemmefra, så er der jo lige et par nye idéer, der presser sig på.
flashfluerFjer og flash i skøn harmoni. En grøn byttefiskagtig fætter og så en der bare er ren porno.
tranerNatten igennem har vi været underholdt af fuglesang eller jungelvrål. Traner, ugler, canadagæs og lom. Da vi får grusvej under dækkene, er der kun traner indenfor synsvidde.
varm-6Blomstrende bukkeblad og vores ven Carl i pontonbåd. Svensk forår når det er mest festligt. Vi mangler bare nogle gedder nu.
varm-4Turen går ned ad et elvsystem, der har det hele: Junglestemning under træerne, smalle kanaler, brede elvløb og større søflader.
micwadGedderne er der overalt. Også på et stykke, hvor vi må trække flyringene og pontonbåd efter os, på grund af lav vandstand.
varm-5Lasse i infight med en gedde, der huggede få meter fra hans svømmefødder.
LasseOg lidt senere med en fra søens bredzone. Begge fanget på flashfluer.
PontonCarl holder sig til en stor grøn popper bundet på en størrelse 6/0 krog. Det virker rigtig godt og giver nogle mindeværdige situationer, når fluen bliver angrebet i overfladen.
CarlOg hallo. Den er da større end vores fisk. Pokker tage de svenskere – vi kan vel heller ikke banke dem i fodbold.
MicgeddeDet fortsætter. Det bliver en dag med masser af gedder og ømme arm- og benmuskler. Alligevel er det svært at få mundvigene til at vende nedad. Du kan læse hele historien om Värmlandsturen i min bog: Døgnfluen og det evige liv.

Du kan også læse artiklen: Vulgata og Vargar 

Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*