Daddy Long Legs

Daddy Long Legs

daddy002storStankelben er kæmpestore, men helt fredsommelige myg. De træffes ofte ved vandløb og søer fra maj måned og sæsonen igennem. De tiltrækker sig altid fiskenes opmærksomhed – måske på grund af størrelsen eller deres kluntede flyvning.

Under alle omstændigheder kan de få selv den mest veluddannede ørred til at glemme både studenterhue og doktorgrad for at kaste sig ud af vandet i jagten på de langbenede.

Min udgave har overdimensionerede vinger af hacklespidser. Sammen med den fritbærende bagkrop, ben og hacklet giver de en flue med meget vindfang. Det gør den lidt vanskeligere at kaste, men helt ideel til dapping. Uanset om du bruger den i å, sø eller på kysten fiskes den bedst med vinden i ryggen og med høj stangføring. Lad fluen hoppe hen over vandoverfladen.

 

Krog: Kort tørfluekrog str 8 – 12

Tråd: Sort

Krop: Snoet garn i ginger eller grå nuancer

Ben: 6 fibre fra fasankok halefjer

Vinger: 2 blue dun hacklespidser

Hackle: Grizzly hane

Hoved: Naturfarvede kropshår fra hjort

Share
Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*