FFFD Boganmeldelse, ”Flodens Puls”

FFFD Boganmeldelse, ”Flodens Puls”

MichaelJ Photo-1-2Seneste nummer af Fly Fishing Federation Denmarks blad, Fluefisker, er lige kommet ud. I det har Steen Ellemose skrevet en anmeldelse af min seneste bog, Flodens Puls. Hvis ikke lige du er medlem af FFFD, kan du læse Steens anmeldelse her:

 

”Spiser I meget fisk?” er en af de kommentarer jeg ofte får, når folk jeg møder, finder ud af at jeg er lystfisker. Det er selvfølgelig kun de, der ikke selv fisker, der spørger sådan. Lystfiskere imellem spørger man ikke om den slags. Når jeg så svarer ”nej, for jeg fanger ikke ret meget”, ser folk som regel helt forkert ud i hovedet. Jeg har til gode at finde en måde at få andre til at forstå, at det handler om fiskeriet, ikke om en død fisk i køkkenvasken.

Men nu er der måske et håb. Michael Jensen har udgivet en dejlig lille bog, med titlen ”Flodens Puls”, der fortæller om fiskeriet og om hvorfor det er så vigtigt at komme på fisketur. Lige så vigtigt fortæller Michael om hvorfor noget fiskegrej bare er mere magisk for den enkelte – som nu hans særlige forhold til ABUs gamle ”Optic-streamere”, med lystige navne som Callgirl, Streamtease, Pinup og Playboy. Bogen er fuld af dejlige fotos og af sproglige billeder. Michael kan det der med at male med ord og skrive en historie, der tager nogle gevaldige sving undervejs, men som holder kursen. Inspirationen fra Lidman og Gierach er ikke til at tage fejl af, men det er Jensen, der skriver, på sin egen måde.

Selvom bogen ikke udelukkende handler om fluefiskeri, er den værd at læse for en fluefisker. Det er også en bog man diskret kan lade ligge ”glemt” på sofabordet, hvis man får besøg af ikke-fiskende gæster. Måske kan de forstå lidt af ens passion. Bogen har min varmeste anbefaling.

Steen Ellemose

NB: Frem til 31/12-2014 kan bogen købes til halv pris. Klik her…

Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*