Knivmageri – lav brugsknive med sjæl

Knivmageri – lav brugsknive med sjæl

knivmageriEn kniv er et uundværligt stykke værktøj for jægere, lystfiskere, fjeldvandrere, spejdere og ande friluftsfolk. Den kan samtidig være en fryd for øjet og ligge godt I hånden. Hvis du selv har lavet kniven, rummer den en ekstra dimension. Så har kniven nemlig en helt speciel historie at fortælle.

Følg med på jagt efter mosens elleknuder, på besøg hos knivsmeden og på inspirationsture I Skandinaviens fjeldområder. Michaels hovedpointe er, at tankerne omkring materialevalg, de gode historier og brugsegenskaberne vejer tungere end de tekniske detaljer.

Undervejs får du en præsentation af de vigtigste værktøjer og arbejdsteknikker – og kan I billede og tekst følge fremstillingen af tre forskellige brugsknive. Trin for trin vises alle arbejdsprocesser: Fra valg af klinge og træ til oliebehandling af den færdige kniv. Du lærer også de grundlæggende arbejdsteknikker I læderarbejdet under fremstillingen af skeden.

Instruktive beskrivelser, masser af inspiration og smittende begejstring.

 

Udgivelsesår: 2005

Produceret for Aschehoug Dansk Forlag A/S

ISBN: 87-11-26393-8

 

Bogen er udsolgt fra forlaget.

Se billeder fra bogen her…

Læs kapitlet Offermosen her…

Share
Etiket: