Optændingens kunst

Optændingens kunst

optnding_1Godt begyndt er halvt fuldendt

Enhver god båloplevelse starter med den rigtige optænding. Sørg for at have en pakke med tørt optændingsbrænde med hjemmefra, hvis det er muligt. Fintkløvede gran eller fyrrepinde kan gøres endnu mere letantændelige, hvis du laver nogle snit i kanterne med en skarp kniv.

optnding_2Tændstikker, stygbare tændere, sprittabletter, fyrfadslys eller parafinvædede hessianstrimler er gode til de første flammer.
optnding_3Birkebark er en klassiker. På grund af det høje indhold af cellulose fænger det let. Tag det fra døde stammer, eller pil kun det helt fine løse bark af levende stammer. Lad endelig være med at skære bark af levende træer.
optnding_4Tørre kogler fra fyr og gran er et godt alternativ til birkebark. De fænger næsten lige så let og brænder meget længere. Saml kogler når du er i skoven, og tør dem nær kakkelovn eller radiator, så har du altid optændingsmateriale.
optnding_5Pyramidebålet giver hurtig forbrænding, og er den bedste måde at få gløder til madlavning i en fart.
optnding_6Derefter kan du ved hjælp af nogle lidt kraftigere pinde hurtigt konvertere til et pagodebål. Dette bål er ideelt til længere bålsessions og giver solid støtte til bålgryder, kedler eller pander.
Share
Etiket:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*