Samsk gulerod

Samsk gulerod

kystfluerFørst troede jeg, at denne flue var en practical joke, som Preben forsøgte at køre af på mig. Men da jeg så, hvor tit slynglen stod med fast fisk for enden af linen og et tilfreds grin på læben, blev jeg pludselig meget interesseret i grøntsagen.

Bind dig en håndfuld gulerødder til kysten, men lad være med at sætte dem sammen med dine Bunnyfluer i flueæsken.

Her får du Prebens egen fortælling om Samsk Gulerod:
I 2004 sad jeg en lørdag på Samsø Højskole og bandt nogle fluer, som skulle bruges i forbindelse med det kursus, som startede dagen efter. Der blev bl. a. bundet en del Juletræer, og da jeg var ved at være færdig, kom Ole og sagde, at vi også skulle bruge nogle fluer til hornfisk.
gulerodRødt har altid været godt til hornfisk, tænkte jeg, og da der lå en del afklip fra Juletræet, ja så lavede jeg en hale af mylar, og begyndte bare at lægge noget bindetråd på kroppen, og inden længe havde jeg en flue, som jeg syntes kunne bruges… Samsk Gulerod var bare navnet, som Ole og jeg syntes passede, den lignede en da den var blevt trimmet!
Siden da har rigtig mange kursister både bundet og fanget deres første hornfisk på flue med netop Samsk Gulerod, og jeg ved, at den stadigvæk bliver brugt flittigt, både på Samsø, men også mange andre steder. – At den så også ind i mellem fanger havørreder, ja det kan jeg jo ikke gøre for!

 

 

Krog: Streamer # 8 – 12

Tråd: Fluo. orange

Hale: Mylarrør, Pearl

Krop: Inderst bomuldskerne fra mylarrør, derover bindetråd. Til sidst lakeres kroppen

Share
Etiket: , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*