Foam muddlers – også i små størrelser

Foam muddlers – også i små størrelser

foam-muddlers007Hvis du fisker meget med muddlers, og det gør de fleste af os i sommernatten, så kender du sikkert både deres fordele og ulemper. En hjortehårsmuddler er en ting af stor skønhed, problemet kan bare være, at den mister opdriften efter nogen tid i vandet. I nogle tilfælde er det ikke noget problem. I visse tilfælde kan det være en fordel.

Der er dog situationer, hvor du har brug for at lade fluen blive deroppe, hvor den trækker striber og buler i overfladen – og bliver ved med at gøre det… kast efter kast.

Når det drejer sig om store geddefluer er løsningen, at købe færdige popperhoveder i skum. De bevarer deres opdrift til den bitre ende, hvilket vil sige, til de er tygget i stykker. Der findes også små popperhoveder, men jeg har ikke rigtigt fundet nogen, der passer til små streamers i størrelserne 8 – 14.

En af løsningerne er at bruge færdige booby øjne. De fås i et stort udvalg af størrelser og er timeglasformede og klar til brug. Men hvis du nu har lyst til at binde noget, der ligner en traditionel muddler, må du i gang med kniv og en smule sandpapir.

Jeg bruger færdige booby øjne i de store størrelser. Sådan et par øjne kan nemlig blive til to små foam muddlerhoveder. Nu kan jeg supplere mine hjortehårsmuddlers med foamfætre, der bliver ved med at stribe, bule og plaske. Det er meget enkelt. Du gør bare sådan her.

 

foam-muddlers001Del et par booby øjne på midten med en skarp kniv eller skalpel. Du får en lidt ujævn og kantet skæreflade, men det klares let med et lille stykke finkornet smergellærred eller sandpapir. Korn 400 eller 800 tager let materiale af, og giver en glat og afrundet overflade.

foam-muddlers002Stik krogen gennem hovedet og træk det op på krogskaftet. Lav derefter et lille stykke bindetrådsunderlag forrest på krogskaftet. Lav whip finish og klip tråden af.

foam-muddlers003Placer en dråbe sekundlim på trådunderlaget. Jeg bruger Zap a Gap, som har flere fordele. Det er lidt mere tyktflydende en mange andre mærker, det opløser ikke skum, og det limer fantastisk på tråd, krogskaft og skum.
foam-muddlers004Træk hovedet ind over limen. Hovedet sidder urokkeligt fast på et øjeblik. Gør bindetråden fast igen – denne gang bag hovedet. Indbind to hackler – her bruger jeg et sort og et chartreusse. Kør tråden ned til krogbøjningen. Indbind en hale af flashfibre.
foam-muddlers005Tørn det bageste hackle ned over kroppen, og rib bindetråden frem gennem hacklet.
foam-muddlers006Tørn fronthacklet. Lav whip finish lige bag skumhovedet og fluen er færdig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*