Bækørred, søørred eller havørred. Det er en og samme fisk. Det er blot livsvilkår og den genetiske programmering, der afgør, om en Salmo trutta vælger vandløbet, søen eller kysten som levested. Ørreden er følsom overfor forsuring og forurening. Desuden stiller …

Ørred – et portræt Read more »

Udseende Den største børsteormeart i Danmark kan blive knapt en meter lang, men bliver sjældent mere end 50 centimeter. De almindeligst forekommende arter er 15-25 centimeter. Farverne spænder fra gul, grøn, brun til iriserende blå, ofte med en rødlig længdestribe. …

Børsteorm – biologi for lystfiskere Read more »

Der er tre faktorer, der har indflydelse på starttidspunktet for børsteormenes sværmning, nemlig dagslyslængden, temperaturen og månefasen. Dagslyslængden skal have nået en vis udstrækning. I praksis betyder det, at vi skal hen i marts-april måned, før vi kan forvente sværmning. …

Kystfiskeri – månemagi og børsteorme Read more »

Sandigler eller børsteorme, som de også kaldes, er topagn til de fleste af kystens fisk. Ligesom sandormen lever sandiglen nedgravet i bundlaget. I foråret når ormene forlader bundlaget for at formere sig, samles de i sværme på mange tusinder og …

Børsteorme – superagn til alle kystens fisk Read more »

Lille bog: 16,5 x 12 cm – 36 sider.Helt enkelt din introduktion til en dejlig hobby. Vi starter med en fisketur med flåd og naturlige agn – og prøver senere spinnefiskeri med wobler, spinner, jig og blink. Undervejs får du …

Lystfiskeri – sådan kommer du i gang Read more »